Dve decenije sporenja oko zadružne imovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve decenije sporenja oko zadružne imovine

Problemi vezani za povraćaj zadružne imovine još uvek su kamen spoticanja u toj oblasti, pre svega zbog dužine trajanja ovih postupaka koji se neretko vode po dvadeset i više godina. Takvih primera najviše ima na području južnobačkog okruga, ali na pomolu je njihovo rešavanje, rečeno je na godišnjoj skupštini Zadružnog Saveza Vojvodine. Na skupu su anlizirani dosadašnji rezultati rada i definisane ključne smernice za budući period.

„Zadruge su okosnice razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruralnih sredina i sekretarijat za poljoprivredu nedvosmisleno podržava udruživanje, zbog toga je saradnja sa Zadružnim Savezom Vojvodine na visokom nivou", poručio je resorni pokrajinski sekretar Vuk Radojević na godišnjoj skupštini krovne organizacije vojvođanskih zadrugara.

"Podrška nije samo deklarativna nego se ona ogleda i u merama agrarne politike, jer su zadruge prepoznate i kroz različite konkursne vidove podrške razvoju poljoprivrede, pogotovo u oblasti navodnjavanja", istakao je Radojević.

„Ovo će biti godina ekspanzije zadrugarstva, poručio je obrazlažući aktivnosti u prethodnom periodu" , predsednik Zadružnog Saveza Vojvodine Radislav Jovanov. On je istakao da je na pomolu i rešavanje gorućeg problema upisa zadružne imovine u katastre

Inače, među zadrugama u Vojvodini ima i onih koje posluju po evropskim standardima, a perspektiva je pored ostalog u kadrovskom osnaživanju tog sektora kroz zpošljavanje mladih stručnjaka i osnivanje specijalizovanih zadruga, čulo se na tom skupu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.