Dve Azijke u San Francisku izbodene nožem dok su čekale autobus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 07:43

Dve Azijke u San Francisku izbodene nožem dok su čekale autobus

Dve starije Azijke izbodene su nožem bez upozorenja dok su čekale autobus u centru San Franciska u poslednjem u nizu napada na Amerikance azijskog porekla širom SAD od početka pandemije.

Žena koja je u utorak po podne radila na tezgi sa cvećem potvrdila je da je videla muškarca kako šeta glavnom ulicom u San Francisku malo pre napada noseći prilično veliki nož.

"Jedna od žrtava je bila okrenuta leđima i sve što sam uspela da vidim jeste perje koje je ispalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz njene jakne. Tako da sam vrlo sigurna da je isečena. Napadač se udaljio mirno, kao da se ništa nije dogodilo", rekla je ona za KGO-TV, prenosi AP.

Policija je saopštila da su dve žene primljene u bolnicu nakon napada, a da je starija, 84-godišnjakinja, u početku imala povrede opasne po život, ali je njeno stanje stabilizovano.

Saopšteno je i da je Patrik Tompson (54) iz San Franciska uhapšen otprilike dva sata nakon napada, a istraga utvrđuje da li je incident motivisan rasnom netrpeljivošću.

Ovaj napad je samo još jedan u nizu sa kojim su se suočili Amerikanci azijskog porekla otkako je pandemija Kovid 19 proširila u SAD nakon što je započela u Kini, a rasno motivisano uznemiravanje i napadi dogodili su se širom zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvije Azijke u San Francisku izbodene nožem

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2021

SAN FRANCISKO - Dvije starije Azijke izbodene su nožem bez upozorenja dok su čekale autobus u centru San Franciska u posljednjem u nizu napada na Amerikance azijskog porijekla širom SAD od početka pandemije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.