Dva H225M stižu u komšiluk

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 20:53

Dva H225M stižu u komšiluk

Erbas je isporučio prva dva od 16 višenamenskih helikoptera H225M mađarskom vazduhoplovstvu u vazdušnoj bazi Solnok.

Primopredaja je deo ugovora iz 2018. za podršku "Zrinji 2026", decenijskom programu modernizacije mađarskih oružanih snaga koji je pokrenut 2016, piše Defens post.

Pored helikoptera, vazduhoplovstvo će dobiti obuku i podršku za održavanje operativne raspoloživosti flote.

Mađarske vazduhoplovne snage će koristiti H225M za vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transport, specijalne operacije i borbene misije traganja i spasavanja.

U međuvremenu, obavljeni su testovi letenja kako bi se novi helikopteri opremili raketnim bacačima.

"Zajedno sa lakim motorom H145M, koji je već u upotrebi, Mađarska sada ima modernu helikoptersku flotu koja može da obavlja širok spektar vojnih misija, i ponosni smo što su odlučili da su naši helikopteri pravi izbor za njihove izuzetno važne operacije", rekao je izvršni direktor Airbus Helicopters Bruno Iven.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.