Izvor: B92, 31.Okt.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dužnička kriza od 2007. do 2010.

Beograd -- Sreten Vuković je ocenio da "najjači udar" otplate spoljnog duga treba očekivati od 2007. do 2010. godine.

Po predsedniku Društva ekonomista Beograda, Srbija bi tada mogla "upasti u dužničku krizu". On je naveo da je spoljni dug u prvom polugođu ove godine dostigao 14,2 milijarde dolara i da stalno raste, napominjući da je u 2000. godini bio 11,4 milijardi dolara.

"Procena je da bi proizvodnja i bruto društveni proizvod (BDP) u celini trebalo u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko godina da ostvaruju izrazito visoke stope rasta, da bismo mogli da obezbedimo sredstva za vraćanje kreditnih obaveza", rekao je on.

Prema njegovim rečima, stopa inflacije nastavila je brzo da raste, posebno u drugoj polovini ove godine, zbog čega se mnogi ekonomisti plaše da ta stopa značajno ne nadmaši 10 odsto godišnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.