Duvandžije bogatije za 20.000 dinara po hektaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duvandžije bogatije za 20.000 dinara po hektaru

BEOGRAD - Proizvođači duvana u Srbiji će, pored regresa od 12.000 dinara po hektaru, namenjenog registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, dobiti dodatnih 20.000 dinara za sve površine pod duvanom registrovane 2008. godine, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo je sa Udruženjem proizvođača duvana Srbije postiglo sporazum po kome se obavezalo da će tu meru primenjivati do 1. januara 2012. godine, do kada je i definisana saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa proizvođačima duvana.

Proizvođači duvana u listu će dobiti prednost pri dobijanju bespovratnih sredstva od države za prelazak na gajenje drugih kultura, odnosno prednost pri dobijanju sredstava iz programa za podizanja konkurentnosti i nabavku mehanizacije prema propisanim kriterijumima za marginalna područja, precizirano je u saopštenju.

Ministarstvo će podržati Udruženje proizvođača duvana Srbije u nastojanju da osnuje fond koji bi služio za podršku proizvođačima duvana u listu i to sorti "virdžinija", "orijental" i "berlej", i koji bi ostvarivao prihode od 1,3 odsto od maloprodajne cene finalnog proizvoda od duvana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Regres za proizvođače duvana do 2012. g

Izvor: RTV Pink, 17.Feb.2009

. . . Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da će proizvođači duvana do kraja 2012. godine imati pravo na regres od 12.000 dinara po hektaru i na dodatnih 20.000 dinara po hektaru za površine registrovane u 2008. godini. .

Nastavak na RTV Pink...

Ministarstvo nudi proizvođačima duvana regres do 2012.

Izvor: Blic, 17.Feb.2009

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da će proizvođači duvana do kraja 2012. godine imati pravo na regres od 12.000 dinara po hektaru i na dodatnih 20.000 dinara po hektaru za površine registrovane u 2008. godini.....Proizvođači duvana u listu koji žele da pređu na gajenje drugih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.