Dulić na kafici sa privrednicima

Izvor: S media, 30.Maj.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić na "kafici sa privrednicima``

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da politiku doživljava i kao instrument koji služi privredi. Naglasio je i da ta ministarstva moraju biti brža i efikasnija.

On je naglasio da saradnja nije uvek obostrano zadovoljavajuća, ali da je napredak u protekle tri godine značajan.

"Poseban napredak je načinjen u oblasti zaštite životne sredine i urbanzma, uveden je planski rad na reciklaži... Imamo mnogo volje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali i problema, da Srbiju uredimo u skladu sa njenim kapacitetima", naveo je Dulić na sastanku "Kafica sa privredom" koji je u novobeogradskoj poslovnoj zgradi "Vig plaza" organizovala Privredna komora Beograda.

Beko nudi državi otkup prava za Luku Beograd

"Samo moramo biti brži i efikasniji. Održanje stabilnosti celokupnog fiskalnog sistema je od posebnog značaja. Građevinska oblast je dobila državnu investiciju kao značajan stimulans na dve lokacije, Stepa Stepanović i Ivana Ribara, što će omogućiti i upošljavanje velikog broja građevinskih radnika. Nedostaju nam privatne investicije", zaključio je Dulić.

Pomoćnik ministra Nebojša Janjić i državni sekretar Ministarstva zadužen za urbanizam Bojan Djurić podsetili su da je osnivanje Agencija za životnu sredinu važno i za planiranje budžeta na osnovu sistematičnih podataka - značajnih za dostizanje evropskih standarda u ovoj oblasti, posebno u periodu evrointegracija Srbije.

Dobit od eko taksi za reciklažu

Predsednik Privredne komore - reprezentativne i nezavisne asocijacije koja okuplja 120.000 članova zastupajući njihove opšte društvene interese, Milan Janković, smatra da su susreti predstavnika vlasti i privrede od značaja za uspostavljanje partnerskog odnosa u cilju unapređenja privrednog ambijenta i života u zdravoj okolini.

"Politička stabilnost jednako je ekonomska stabilnost, odnosno preduslov za bolju budućnost`` tvrdi Janković.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.