Dulić: Vlada sa 10 milijardi dinara pomaže građevinare

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Vlada sa 10 milijardi dinara pomaže građevinare

Vlada Srbije odobriće sutra građevinskim firmama pomoć od 10 milijardi dinara za konkretne projekte, najavio je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Dulić je novinarima u Kragujevcu rekao da je do sada odobreno oko dve milijarde dinara pomoći građevinskoj operativi i da je prijavljeno više projekata nego što u budžetu ima sredstava za tu namenu.

"Predračunska vrednost projekata je od 25 do 30 milijardi dinara, a obezbeđeno je 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << milijardi, što znači da neke projekte moramo da odložimo za sledeću godinu", rekao je Dulić.

Pomoć građevinarima se, kako je dodao, odobrava u okviru zajedničkog projekta Vlade Srbije i lokalnih samouprava.

"Postoje naznake da se različiti građevinski projekti prepoznaju kao partijski. Odgovorno tvrdim da nijedan od ovih projakata nije projekat Dulića, Dinkića ili ministarke Samardzić-Marković, ni ostalih kolega, nego projekat Vlade Republike Srbije", naveo je Dulić.

On je čestitao lokalnoj samoupravi Kragujevca koja je veoma brzo podnela prijavu za projekat izgradnje zatvorenog bazena, koji je odobren, i izrazio uverenje da će taj objekat ubrzo biti otvoren.

"Postoji ideja da se u narednoj godini podrže na sličan način ozbiljni projekti koji popravljaju kvalitet života građana", rekao je Dulić.

Ministar životne sredine je danas u Kragujevcu posetio Javno komunalno preduzeće Čistoća, firmu Vulović transport i obišao lokaciju na kojoj će se graditi zatvoreni bazen.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za reciklažna dvorišta oko 200 miliona dinara

Izvor: S media, 08.Sep.2010

Ministar životine sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas da je vlada Srbije obezbedila oko 200 miliona dinara za izgradnju reciklažnih dvorišta u 20 gradova..."Kragujevac je jedan od tih 20 gradova Srbije, dobiće 23 miliona dinara i do sredine naredne godine će izgraditi...

Nastavak na S media...

Građevincima 10 milijardi

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2010

Kako je najavio ministar Oliver Dulić, Vlada će građevinskim firmama odobriti sredstva za podsticaj ove privredne grane

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.