Dulić: Stižu investitori u Srbiju

Izvor: B92, 19.Jan.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Stižu investitori u Srbiju

Beč -- Ministar Oliver Dulić kaže da postoji veliko interesovanje stranih investitora za ulaganje u infrastrukturu i zaštitu životne sredine u Srbiji.

Dulić je istakao da je interesovanje za ulaganje veliko i dodao da je siguran da će ti investitori doći u Srbiju.

"Tu pre svega radi o postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, regionalim deponijama, reciklažnoj industriji i ulaganju u obnovljive izvore energije, pre svega korišćenje hidropotencijala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i biomase", kazao je on.

On je ocenio i da će će procedura izdavanja građevinskih dozvola u Srbiji biti značajno ubrzana kada lokalne samouprave završe prostorne i urbanističke planove.

Kako je naveo Dulić, po Zakonu o planiranju i izgranji lokalne samouprave dužne da do septembra završe prostorne planove, a do sledeće godine da zvavrše urbenističke planove.

"Kada lokalne samouprave donesu prostorana i urbanistička akta i kada se reši pitanje katastra nepokretnosti vreme izdavanja građevinskih dozvola biće mereno danima i nedeljama, a ne godinama kako je to sada slučaj", kazao je Dulić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kazao je i da očekuje da će Grad Beograd tokom proleća završiti regulacioni plan nako čega će se proceura izdavanja građevinskih dozvola značajno ubrzati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.