Dug države visokogradnji veći od 100 miliona evra

Izvor: Beta, 02.Mar.2010, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug države visokogradnji veći od 100 miliona evra

BEOGRAD, 2. marta 2010. (Beta) - Ukupan dug javnog sektora gradjevinskim preduzećima koja se bave visokogradnjom je veći od 100 miliona evra, izjavio je u utorak generalni direktor preduzeća Montera Dragan Kopčalić.

Na sednici Odbora za visokogradnju Privredne komore Srbije (PKS) Kopčalić je kazao da gradjevinska industrija smatra da taj dug može odmah da se prebije sa dospelim porezima i obavezama koje gradjevinari imaju prema državi.

Predstavnici gradjevinske industrije će nadležnima iz države na sastanku Radne grupe predložiti i da se razmotri učešće lokalne poreske uprave u procesu konverzije zemljišta, kako bi se sprečila pojava korupcije, rekao je Kopčalić. Radna grupa osnovana je pre mesec dana, čine je predstavnici vlade i najvećih gradjevinskih kompanija. Ona treba da pomogne u prevazilaženju problema te industije.

Kao problem u poslovanju gradjevinske industrije, pored nelikvidnosti, Kopčalić je naveo i nepostojanje devizne klauzule u ugovorima koje firme sklapaju sa javnim sektorom, što zbog stalnog pada kursa dinara, kako je ocenio, predstavlja organizovanu pljačku države.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.