Izvor: Blic, 17.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug Iraku nije otpisala država već preduzeća

Dug koji je otpisan Iraku nije državni, već komercijalni dug, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u Vladi Srbije.

Sagovornici Bete naveli su da je u ime komercijalnih poverilaca irački dug servisiralo Javno preduzeće Jugoimport SDPR i da su se svi poverioci saglasili o otpisu potraživanja od Iraka.

Takav dogovor nema veze sa državom Srbije, kao ni sa njenim ministarstvima odbrane i finansija, kazali su u Vladi Srbije.

Pozivajući se na saopštenje iračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministarstva finansija, irački Internet portali preneli su danas da je Srbija otpisala Iraku dug od 2,48 milijardi dolara.

"Srbija je otpisala Iraku dug nakon dvomesečnih pregovora", kazao je ministar finansija Iraka Bakir Džabr Al-Zubaidi, a preneo portal ekonomskih informacija Irak dajrektori (Iraq Directory).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.