Dualno obrazovanje prvo u turizmu i bankarstvu

Izvor: B92, 04.Feb.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dualno obrazovanje prvo u turizmu i bankarstvu

Čačak -- Predsednik PKS Marko Čadež kazao je da je preduzetništvo u Srbiji pokretač privrede i da država mora da pomogne preduzetnicima da se povežu sa investitorima.

Čadež je kazao da je razvoj preduzetništva prioritet Vlade Srbije i da je zbog toga 2016. godina proglašena "godinom preduzetništva", a obezbeđena su sredstva za pomoć malim i srednjim preduzećima.

"Preduzetništvo u Srbiji ponovo je u prvoj ligi. Preduzetnici su ranije neopravdano bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posamtrani kao druga liga, a oni su zapravo pokretači privrede i snaga koja pokreće ekonomiju", kazao je Čadež.

Dodao je da preduzetnici stvaraju nove brendove i da država mora da im pomogne da se povežu sa investitorima.

Čadež je najavio da će početkom marta PKS sa Privrednom komorom Austrije potpisati memorandum o razumevanju koji predviđa uvođenje dualnog obrazovanja u oblast turizma, ugostiteljstva, bankarstva, špedicije.

Takav način obrazovanja, kako je naveo, treba da smanji nezaposlenost.

Čadež je boravio u radnoj poseti Čačku, gde je sa članicama Udruženja poslovnih žena "Nadežda Petrović" razgovarao o potencijalu ženskog preduzetništva u Srbiji, kao i o aktivnostima Komore na podršci tom, kako je rekao, do sada nedovoljno iskorišćenom izvoru ekonomskog rasta i novog zapošljavanja.

Tokom dana Čadež se sastao i sa rukovodstvom grada Čačaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.