Državne hidroelektrane zaradile 13,2 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2023, 13:37

Državne hidroelektrane zaradile 13,2 miliona KM

BANJALUKA – Hidroelektrane koje posluju u sistemu „Elektroprivrede RS“ ostvarile su u prvom ovogodišnjem kvartalu ukupnu dobit od 13,2 miliona KM, a tome su najvše doprinijele „Hidroelektrane na Trebišnjici“ koje su zaradile 10,8 miliona. FOTO: HET Dobit HET-a je skoro uduplana u odnosu na prvi kvartal prošle godine kada su bili u plusu 5,6 miliona maraka. Najznačajniji uticaj na to imali su prihodi od prodaje proizvoda povezanim pravnim licima koji su sa 20 miliona KM povećani na >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 25,7 miliona maraka. HET je na kraju marta ove godine imao 626 radnika, 12 manje nego lani. Bolji finansijski rezultat u ovoj godini imale su i „Hidroelektrane na Vrbasu“ koje su sa prošlogodišnjih 1,7 miliona KM povećale dobit na 2,1 miliona maraka. I kod ovog preduzeća su rasli prihodi od prodaje proizvoda povezanim pravnim licima i to sa 5,5 miliona na 6,5 miliona KM. Za razliku od njih „Hidroelektrane na Drini“ su pogoršale rezultat, pa je njihova dobit sa 830.000 pala na oko 340.000 KM. Iako su i kod njih rasli prihodi od prodaje proizvoda, rasli su i troškovi plata, što je jedan od razloga pada dobiti. Naime, ovo preduzeće je na kraju prvog ovogodišnjeg kvartala imalo 39 radnika više nego u istom periodu prošle godine, a troškovi bruto plata i naknada su im povećani za 821.000 KM. CAPITAL: M. Lj. Чланак Državne hidroelektrane zaradile 13,2 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Srpska ide u novo milionsko zaduženje na berzi

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2023

BANJALUKA – Republika Srpska ide u novo milionsko zaduženje na Banjalučkoj berzi. Foto: Capital Za 23. maj zakazana je aukcija trezorskih zapisa putem koje će Vlada RS pokušati da obezbijedi 25 miliona KM. Riječ je o šestomjesečnim trezorskim zapisima sa rokom dospijeća na dan 23. novembar...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.