Državne firme u problemu: Najveći pad profita u industrijskom sektoru Kine od 2015.

Izvor: B92, 27.Okt.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državne firme u problemu: Najveći pad profita u industrijskom sektoru Kine od 2015.

Peking -- Zarada industrijskih preduzeća u Kini pala je 5,3 procenta u septembru u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

To je najveći pad tog pokazatelja još od avgusta 2015. godine, saopštila je danas Nacionalna statistička služba najmnogoljudnije zemlje na svetu.

U periodu od januara do septembra 2019, profit industrijskog sektora bio je 2,1 odsto niži u poređenju sa prvih devet meseci 2018. godine.

U izveštaju statističke službe takođe se ističe da su državne kompanije zabeležile pad profita od 9,6 procenata, dok je zarada privatnih firmi porasla 5,4 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa novog aerodroma u Pekingu krenuli prvi međunarodni letovi

Izvor: B92, 27.Okt.2019

Peking -- Prvi planirani međunarodni letovi krenuli su danas sa novog pekinškog aerodroma, preneo je Rojters...Kako piše agencija, sa time se požurilo kako bi se umanjio pritisak na stari aerodrom u prestonici najmnogoljudnije zemlje na svetu...Aerodrom u obliku feniksa, mada bi neki posmatrači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.