Državna lutrija nije uplatila dobit u budžet

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državna lutrija nije uplatila dobit u budžet

BEOGRAD, 28. novembra 2014. (Beta) - Državna revizorska institucija (DRI) objavila je u petak da je kotrolom finansijskog izveštaja Državne lutrije Srbije za 2013. utvrdila da u budžet Srbije nije uplaćeno 227 miliona dinara dobiti iz prethodnih godina.

Kako se navodi u izveštaju DRI, Državna lutrija bila je u obavezi da u budžet uplati taj iznos kao 50 odsto dobiti iz 2010. i 2011. godine.

Medju nepravilnostima u finansijskom izveštaju je i to što DRI nije mogla da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << utvrdi stvarno stanje imovine Državne lutrije jer nije uradjen godišnji popis i uskladjivanje knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem imovine u iznosu od milijardu dinara.

DRI je utvrdila i da je Državna lutrija na osnovu internet igara na sreću "internet poker" i "internet kasino" u prva četiri meseca 2013. iskazala u poslovnim knjigama prihode od 4,6 miliona dinara, rashode od 2,1 milion dinara i obaveze prema inostranom dobavljaču Plejteh softver (Playteć Software) sa Britanskih Devičanskih Ostrva u iznosu od 1,4 miliona dinara bez verodostojnih računovodstvenih isprava.

Navodi se i da je Državna lutrija bez verodostojnih dokumenata iskazala potraživanja od prodaje igara na sreću u iznosu od 11,3 miliona dinra, kao i da je bez dokaza o vlasništvu ili pravu korišćenja kao imovinu prikazala 19 objekata vrednosti 35,4 miliona dinar.

U finansijskom izveštaju su uočeni i propusti u evidenciji o stanju gotovog novca na 58 prodajnih mesta u iznosu od milijardu dinara, zbog čega državni revizori nisu mogli pouzdano utvrditi stanje gotovine u izveštaju.

Državna lutrija je i rashode za isplatu dobitaka u "tombolama u dvoranama" od 264,8 miliona dinara prikazala bez verodostojnog dokaza da su izvučeni.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DRI Lutriji: Gde su pare za budžet?

Izvor: B92, 28.Nov.2014

DRI je kontrolom finansijskog izveštaja Državne lutrije Srbije za 2013. utvrdila da u budžet nije uplaćeno 227 miliona dinara dobiti iz prethodnih godina...Kako se navodi u izveštaju DRI, Državna lutrija bila je u obavezi da u budžet uplati taj iznos kao 50 odsto dobiti iz 2010. i 2011. godine...Među...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.