Državljanka Srbije povređena u Barseloni

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Avg.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanka Srbije povređena u Barseloni

BARSELONA - Jedna državljanka Srbije je prema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u terorističkom napadu u Španiji zadobila povrede u vidu posekotina i posle pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice, saopštilo je danas Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Srbije obavestili ambasadu Srbije u Madridu da su bezbedni srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dana bili u poseti Barseloni.

Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li medju nastradalima ima još državljana Srbije, piše u saopštenju.

Dodaje se da Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije nastavlja identifikaciju žrtava terorističkog napada, a da je špansko ministarstvo spoljnih poslova obavestilo ambasadu Srbije da je uspostavljen "koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije savetuje svim srpskim državljanima koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja.

Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstvima javnog prevoza, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Državljanka Srbije povrijeđena u napadu u Barseloni

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2017

BARSELONA - Ministarstvo inostranih poslova Srbije potvrdilo je danas da je u terorističkom napadu u Barseloni povrijeđena jedna državljanka Srbije...Prema saznanjima Ministarstva inostranih poslova i Ambasade Republike Srbije u Madridu, jedna državljanka Srbije zadobila je posjekotine i ona je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.