Država ugrožava opstanak ratara

Izvor: Beta, 13.Jan.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država ugrožava opstanak ratara

BEOGRAD, 13. januara 2014. (Beta) - Udruženje poljoprivrednika "Pančevački ratari" saopštilo je u ponedeljak da država svojom politikom smanjenja subvencija ratarima u ovoj godini ozbiljno ugrožava njihov opstanak i predložilo da se subvencije povećaju na 15.000 dinara po hektaru.

U udruženju "Pančevački ratari" smatraju da bi ukidanje direktnih davanja po jedinici proizvoda, odnosno kod ratara po hektaru, bilo u suprotnosti sa agrarnom politikom Evropske unije (EU) kojoj Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << teži.

"Smatramo da su dosadašnja stečena prava na subvencije pod okvirom uredbi, a sada i Zakona o podsticajima - osnovni uslov opstanka ratara", ističe se u saopštenju.

Ratari navode da je najava ministra poljoprivrede da će država ukinuti deo subvencije od 12.000 dinara po hektaru "izazvala buru nezadovoljstva poljoprivrednika koji su ozbiljno uplašeni i razljućeni".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.