Država prodala svoj deo kapitala u Recreatoursu kupcu iz Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država prodala svoj deo kapitala u "Recreatoursu" kupcu iz Crne Gore

Država Srbija prodala je Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) "Vile Oliva" doo Petrovac iz Crne Gore 36,9 odsto kapitala u "Recreatoursu" AD Beograd, za 3,77 miliona evra

Ugovor o prodaji potpisan je danas u Ministarstvu privrede.

U vlasništvu Republike Srbije bilo je 26,13 odsto ukupnog kapitala "Recreatours", 5,80 odsto u vlasništvu Akcionarskog fonda AD Beograd i 4,99 odsto u vlasništvu Narodne banke Srbije.

HTP "Vile Oliva" doo Petrovac bio je jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se javio na poziv za javno nadmetanje za kupovinu 36,9 odsto kapitala "Recreatoursa" po početnoj ceni u iznosu od 50 odsto procenjene vrednosti kapitala.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva privrede, pre zaključenja ugovora o prodaji Ministarstvo privrede je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora.

Javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje 36,9 odsto ukupnog kapitala "Recreatours" objavljen je 1. oktobra 2018. godine, a krajnji rok za dostavljanje prijava bio je 29. oktobar 2018. godine do 15 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.