Država preuzima Jumko

Izvor: Mondo, 16.Okt.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država preuzima Jumko

Ministar odbrane Alekandar Vulin najavio je danas da će do kraja meseca Vlada doneti zaključak o konverziji duga i preuzimanju odgovarajućeg vlasništva u Jumku.

Posle toga se očekuje da će ta kompanija vrlo brzo moći da postane deo odbrambene industrije Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Kada se to bude desilo, a desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u Jumko i njegovu budućnost, sudbina Jumka će biti izvesna i sigurna, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Vulin tokom posete toj kompaniji.

On je naglasio da to znači da će kompanija imati stabilno i sigurno tržište, ali i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera, "od koga će uvek moći da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba".

Vulin je naveo da u ovom trenutku, u odbrambenoj industriji radi 11.815 radnika, a na proizvodnji naoružanja i vojne opreme njih 20.000.

FAP, Zastava kamioni i Jumko- deo vojne industrije

Odbrambena industrija Srbije i proizvodnja naoružanja i vojne opreme postaju, i postali su, izuzetno značajna privredna grana, a država će nastaviti da ulaže, poručio je on.

Vulin je naglasio da se nada da će Srbija upravo zbog toga već do kraja godine doneti zakon u kome će konačno biti regulisana mogućnost da investitori ulažu u odbrambenu industriju, ali samo do 49 odsto.

Jumko šije vojne uniforme

Onaj ko može da nam donese novac, tržište i tehnologiju je svakako dobrodošao, ali će upravljački kapacitet i upravljački paket uvek ostati u rukama države, jer je odbrambena industrija Srbije nešto što nam je strateški važno i bez čega ne možemo da ostanemo, rekao je on, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.