Država od ponedeljka otkupljuje pšenicu

Izvor: S media, 08.Jul.2011, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država od ponedeljka otkupljuje pšenicu

U ponedeljak, 11. jula država će početi otkup pšenice po ceni od 20 dinara po kilogramu. Pšenica će biti otkupljivana radnim danima od 8.00 do 14.30 sve dok ne bude otkupljeno svih predviđenih 100.000 tona.

Republička direkcija za robne rezerve počeće u ponedeljak, 11. jula da otkupljuje 100.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda, najavila je Produktna berza Novi

Sad.

Kako se navodi u saopštenju, država će pšenicu otkupljivati preko Produktne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << berze u Novom Sadu, a Direkcija će otkupljene količine po ceni od 20 dinara po kilogramu plaćati u roku od 15 dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije.

Radi ravnomerne teritorijalne zastupljenosti pri otkupu pšenice, precizirala je Berza, svaki okrug će dobiti odgovarajuću kvotu koja će biti na raspolaganju potencijalnim prodavcima žita.

Bolji rod pšenice nego 2010.

Pekari protiv pojeftinjenja hleba

Ovogodišnji rod pšenice veći za 15,1 odsto

Vlada Srbije je 7. jula odlučila da otkupi 100.000 tona pšenice, radi povećanja zaliha robnih rezervi i kao pomoć poljoprivrednoj proizvodnji.

Prema toj odluci od registrovanih gazdinstava će biti otkupljivano od 10 do 80 tona, dok maksimalna količina koja će biti otkupljivana od zadruga je 150 tona pšenice.

Pšenica će biti otkupljvanja radnim danima od 8.00 do 14.30 sve dok ne bude otkupljeno svih predvidjenih 100.000 tona, navodi se u saopštenju novosadske Produktne berze.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.