Izvor: Beta, 19.Feb.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država neće ustuknuti ni pred kim

PANČEVO, 19. februara 2014. (Beta) - Iz Naftne industrije Srbije (NIS) saopštili su da nisu zainteresovani za preuzimanje pančevačke "Petrohemije", ali je ministarka energetike u Vladi u ostavci Zorana Mihajlović u sredu ukazala da je interes da "Petrohemija" radi i da se "država neće povući ni pred kim".

Ministarka Mihajlović je posetila "Petrohemiju" na poziv tamošnjeg Samostalnog sindikata inženjera i tehničara "Nezavisnost" i rekla da će Vlada 10. marta početi razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << s potencijalnim strateškim partenerima "Petrohemije".

Zorana Mihajlović je rekla da je danas obaveštena da postoje tri takve kompanije, ali će se razgovarati i s Naftnom industrijom Srbije (NIS) s kojim je "Petrohemija" tehnološki povezana.

"Ukoliko NIS ne postane partner, onda bi najbolje bilo da to bude neka ruska kompanija koja može s NIS-om da pregovara o uslovima isporuke sirovine 'Petrohemiji' ", dodala je ministarka.

Na ponovljenu izjavu generalnog direktora NIS-a Kirila Kravčenka da NIS nije zainteresovan za preuzimanje "Petrohemije", Zorana Mihajlović je rekla da je interes da "Petrohemija" radi i da se "država neće povući ni pred kim, ali će pokušati da zadovolji interese svih partnera u tom poslu".

"NIS nije zainteresovan, a koristi 'Petrohemiju' da bi plasirao svoj primarni benzin sa nula troškova, na čemu gube i 'Petrohemija' i država. Mi hoćemo da u tom poslu bude dobro svima. O tome ćemo razgovarati narednih dana, i nekako se nadam da ćemo rešenje naći", rekla je ministarka.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.