Država još ne odustaje od Renoa

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država još ne odustaje od Renoa

Pariz -- Država će povući kapital iz Renoa i Er Fransa tek kada situacija u te dve grupacije bude stabilizovana, kaže direktor Agencije za državni kapital David Azema.

To isto važi i za Pežo Sitroen (PSA), iako za tu kompaniju investicioni plan nije određen, preneo je za Figaro izjavu Azema pred finansijskom komisijom Senata.

Kao razlog za zadržavanje 15 odsto kapitala države u Renou, ministar je naveo činjenicu da to preduzeće još nije u potpunosti okončalo spajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Nisanom i da država smatra korisnim da zadrži još deo svog kapital dok hipoteka ne bude skinuta.

„Što se tiče Er Fransa, država takođe smatra da je korisno za stabilizaciju kompanije da još uvek ne povuče svoj kapital”, ocenio je francuski ministar.

Država je spremna da, zajedno sa kineskom kompanijom Dongfeng, uloži kapital u PSA, ali još uvek ništa nije precizirano, objasnio je Azema.

„Mislim da država neće uložiti kapital u PSA sve dok ne bude potpuno sigurna da je buduća strategija preduzeća pouzdana kao i da njen razvoj garantuje uspeh na tržištu”, izjavio je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.