Država daje subvencije: Vi treba da se odlučite za tip izolacije i stolarije VIDEO

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 13:42

Država daje subvencije: Vi treba da se odlučite za tip izolacije i stolarije VIDEO

Ako želite da zamenite stolariju ili postavite novu izolaciju u zidove, od idućeg meseca možete se prijaviti za subvencije koje će za to davati država.

Kod nas je, kako se procenjuje, čak 85 odsto zgrada sa lošom izolacijom.

"Većina objekata zahteva veće radove kako bi nam računi bili manji i život zdraviji", kaže za TV Prva Dušan Korunoski, sekretar udruženja Mineralne vune Srbije.

"Inicijalno, to košta, ali se vrlo brzo isplati. Naime, cene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energenata će ići nagore. Uz subvencije, možda za 2-3-4-5 godina možemo vratiti inicijalno velika ulaganja", kaže Korunoski i ukazuje na to da savet streba tražiti od stručnih ljudi, inženjera, energetskih menadžera i građevinaca, jer kad se jednom uradi, teško je to posle menjati.

Prema njegovim rečima, može se raditi sa 20-30 odsto skupljim materijalima, koji su negorivi, pa daju i zaštitu od požara (mineralne vune).

"Energetski pasoš je spisak zatečenog stanja. Vi želite da znate kako se vaša zgrada ponaša, jer je sve veći trošak leti, za hlađenje. Pasoš će vam dati tu informaciju", objašnjava on.

Opširnije u video-prilogu TV Prva:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.