Drugi dan pada cena u Beogradu

Izvor: B92, Beta, 12.Nov.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan pada cena u Beogradu

Beograd -- Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 pao je za 1,01 procenat, dok je opšti indeks Belexline izgubio 0,75 odsto.

Promet je vredeo 75,68 miliona dinara (802.934 evra). Učešće stranih investitora bilo je nešto manje od 25 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 38 a u prodaji 11 odsto.

U kontinuiranoj trgovini akcijama najveći pad ubeležila je Politika [PLTK], od šest odsto, na 141 dinar, uz skroman promet. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gotovo šest procenata pojevtinio je Agrokop [AGRC], Velefarm [VLFR] i DIN Fabrika duvana [DINNPB] su na vrednosti izgubili po tri i po, a Komercijalna banka [KMBN] gotovo tri procenta.

Dobitnike predvodi Galenika Fitofarmacija [FITO] plusom nešto većim od tri odsto, Simpo [SMPO] i Veterinarski zavod Subotica [VZAS] su poskupeli po gotovo dva odsto, a Čačanska banka [CCNB] nepun procenat.

Cena Sojaproteina [SJPT], sa A Listinga, povećana je samo pola procenta, na 1.056 dinara, uz solidan promet od 1,18 miliona dinara. Najveći promet na kontinuiranom segmentu ostvaren je u trgovini akcijama AIK banke [AIKB], od 32,49 miliona dinara. Cena te hartije pala je procenat, na 2.835 dinara.

Akcijama Tigra [TIGR], sa Prajm marketa, trgovalo se za 4,37 miliona dinara, sa Jubmes bankom [JMBN] je napravljen promet od 2,9 miliona, a sa Agrobankom [AGBN] od 2,02 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan sa Hebom [HEBA], od 20,64 miliona dinara, po ceni od 673 dinara koja je i novi dosadašnji maksimum za tu hartiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.