Izvor: B92, 25.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga noć protesta u Robnim kućama

Beograd -- Oko 500 poverilaca Robnih kuća Beograd drugu noć provelo je u poslovnoj zgradi tog preduzeća.

Oni su najavili da će protest u Makenzijevoj ulici u Beogradu nastaviti do ispunjenja zahteva, odnosno dok im se ne isplate zaostale plate i doprinosi, sa kamatom, kao i 15.000 evra za deonice koje su kupili 1992. godine.

Nezadovoljni radnici traže i da im se isplati ukupno 30 miliona evra, koliko iznosi deo štete za koju smatraju da im je pričinjena od stečaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeća koji je vodila Delinka Đurđević, sudija Trgovinskog suda u Beogradu, jedna od optuženih za učešće u "stečajnoj mafiji".

"Startovali smo sa 49 miliona evra i uvedeni u stečaj potpisom Delinke Đurđević. Stanje je sada 100 miliona, znači dugovi su se duplirali", kaže Milanka Mitrović, iz Udruženja akcionara i poverilaca Robnih kuća Beograd.

"Nijedan poverenik niti bilo ko nije izmiren od tih para. Pitanje je logično i opravdano - gde su ti novci? Ostajemo kontinuirano do ispunjenja svih naših zahteva", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.