Druga najveća banka u Hrvatskoj povlači se sa berze

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 14:29

Druga najveća banka u Hrvatskoj povlači se sa berze

Zagreb -- Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučivaće na glavnoj skupštini akcionara 26. aprila o povlačenju deonica sa Zagrebačke berze.

Takođe, odlučivaće i o raspoređivanju prošlogodišnje dobiti od gotovo 817 miliona kuna (107,8 miliona evra) u rezerve banke, objavila je danas PBZ.

Reč je o nešto više od 19 miliona deonica koje kotiraju na domaćoj berzi, prenosi Hina pozivajućo se na podatke iz poziva za održavanje skupštie akcionara.

PBZ se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavezuje da će od svih deoničara koji glasaju protiv te odluke otkupiti njihove akcije uz pravičnu naknadu, najkasnije u roku od tri meseca od dana upisa odluke o delistiranju u sudski registar. Pravičnom naknadom se smatra prosečna ponderisana cena deonica PBZ-a na regulisanom tržištu u poslednja tri meseca pre dana objave poziva za glavnu skupštinu.

Privredna banka Zagreb je druga po veličini u Hrvatskoj i u vlasništvu je italijanske bankarske grupe Inteza Sanpaolo, koja drži oko 97.5 posto deonica.

Cena akcije PBZ-a je jutros, neposredno nakon otvaranja Zagrebačke berze, potonula 7,34 posto, na 820 kuna (108 evra), i za sada je najtrgovanija sa iznosom od 244.680 kuna (32,2 hiljade evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Druga najveća banka u Hrvatskoj povlači se sa berze

Izvor: Blic, 08.Mar.2021

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučivaće na glavnoj skupštini akcionara 26. aprila o povlačenju deonica sa Zagrebačke berze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.