Izvor: B92, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga faza radova na Autokomandi

Beograd -- U Beogradu je počela druga faza rekonstrukcije Autokomande.

Na glavnom mostu te petlje, za saobraćaj će biti zatvoren pravac od Veterinarskog fakulteta ka Trgu oslobođenja - kružnom toku Autokomande. Taj smer je u potpunosti prebačen na asfaltiranu tramvajsku bašticu, koja ima dve trake, dok su na mostu otvorene tri rekonstruisane trake u obrnutom smeru - od Trga oslobođenja ka Veterinarskom fakultetu.

Nenad Stevanović iz Informativne službe gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprave "Beokom" rekao je Beti da je za saobraćaj od jutros na autoputu, ispod glavnog mosta, otvoren pravac od Novog Beograda ka Nišu, koji se tokom vikenda nije mogao koristiti zbog radova na Autokomandi.

Kompleksni radovi, koji su počeli 25. septembra, obuhvataju svih 13 mostova u sklopu Autokomande, petlje iznad autoputa Beograd - Niš. Rekonstrukcija takođe obuhvata tramvajske šine, kontaktnu mrežu, kolovoz, razdelna ostrva, trotoar i hidroizolaciju.

Druga faza radova trebalo je da počne 25. oktobra, ali su neki poslovi iz druge i treće faze, poput rekonstrukcije ulaznih i silaznih rampi, završeni u okviru prve faze.

Zbog toga će i druga faza biti skraćena, a koliko će trajati, biće poznato tokom sutrašnjeg dana, kada izvođač posla dostavi detaljnu dinamiku radova nadzornom organu, beogradskom CIP-u.

Prvobitno je planirano da svaka faza radova traje po mesec dana i da kompletna rekonstrukcija bude gotova najkasnije do Nove godine.

U trećoj fazi, koja je trebalo da počne 25. novembra, saobraćaj će sa asfaltirane tramvajske baštice biti vraćen na potpuno obnovljeni glavni most. Potom će na bašticu biti postavljene nove šine.

Izvođač radova vrednih 430 miliona dinara jeste austrijska firma "Svitelski".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.