Drama na granici Hrvatske i Srbije u fotografijama Snežane Nikolić (GALERIJA)

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Sep.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na granici Hrvatske i Srbije u fotografijama Snežane Nikolić (GALERIJA)

ZAGREB - Snežana Nikolić, fotografkinja iz Beograda, ustupila nam je svoje sjajne fotografije "uhvaćene" na granici između Srbije i Hrvatske.

Životna drama nesrećnika koji su morali preći hiljade kilometara od svojim ratom zahvaćenih gradova i sela, sjajno je prikazana u galeriji koju vam donosimo. I oivom prilikom apelujemo na sve koji na bilo koji način mogu pomoći ovim ljudima, da to i urade.

Snežana Nikolić radila je od 1991. godine kao novinarka za Borbu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Našu Borbu i Radio B92. Krajem 90-ih godina odlazi u Češku gde počinje da se bavi fotografijom. U Srbiju se vratila ove godine sa idejom da napravi knjigu fotografija o Srbiji. Dokumentuje događaje vezane za život običnih ljudi, njihov odnos prema veri, estradi, smrti, njihove svetkovine i obrede. Osim toga, pravi i portrete i „uličnu fotografiju" iz Beograda i drugih mesta. Povremeno objavljuje fotografije u srpskim medijima.

Od maja 2015. radi na zasebnom foto-projektu, dokumentu o boravku izbeglica sa Bliskog istoka u parkovima kod beogradske autobuske stanice. Na temu izbegličke krize, planira da napravi izložbu fotografija.

A sada, uživajte u Snežaninim fotografijama...

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.