Drakulić odustao od Bora zbog sredstava za ekologiju

Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drakulić odustao od "Bora" zbog sredstava za ekologiju

Kompanija "Ist point" saopštila je danas da je razlog za njeno odustanje od kupovine Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" smanjeno učešće države u finansiranju projekata za zaštitu životne sredine nakon privatizacije tog preduzeća.



"Novim tenderskim uslovima za kupovinu RTB "Bor" ograničena je odgovornost države za istorijsku ekološku štetu na 50 miliona dolara. Zbog ovog ograničenja, po proceni naših stručnjaka, ukupna cena RTB-a dostići će najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 800 miliona dolara", navela je ta kompanija.

"Ist point" ističe "da navedena cena čini investiciju totalno neracionalnom za objektivnog investitora, i naglašava da će pomno pratiti uslove i realizaciju ugovora sa budućim kupcem.

Kompanija "Ist point" saopštila je juče da nije dala ponudu za kupovinu RTB-a "Bor".

Vlasnik kompanije Zoran Drakulić ranije je najavljivao da neće učestvovati u tenderu za RTB "Bor" zajedno sa Rusima, ali je posle toga izjavio da će ruska kompanija Olega Deripaske "Bejzik element", "morati da plati milijardu evra da bi pobedila na tenderu".

Drakulić je učestvovao na prvom tenderu za RTB "Bor" i tada je ponudio 340 miliona evra za kapital i oko 200 miliona evra investicija. Posle odustajanja rumunskog "Kuproma" bilo je naznaka da će se sa Drakulićem, kao drugorangiranim ponuđačem, pregovarati o kupovini RTB-a. Od te ideje se odustalo, nakon što je nadzorni odbor za RTB zaključio da to nije moguće, jer nema uporišta u zakonu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.