Dragutinović: Dostava planova štednje do 18. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Dostava planova štednje do 18. septembra

BEOGRAD - Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da će sva ministarstva morati do petka, 18. septembra, da dostave Ministarstvu finansija jasne planove ušteda za sledeću godinu.

Dragutinovićeva je kazala da očekuje od svih ministara da daju svoj doprinos u pogledu racionalizacije i smanjenja javne potrošnje i da će sva ministarstva dostaviti te podatke, kako bi se videlo "sa kojom ćemo javnom potrošnjom izaći pred misiju MMF-a u oktobru".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Te planove treba uobličiti u budžet za sledeću godinu, koji mora da bude završen do 20. oktobra, pre dolaska misije MMF-a, rekla je ona Televiziji B92, i naglasila da je sa MMF-om dogovoreno da u državnoj administraciji bude otpušteno oko 14.000 ljudi.

"Dogovorili smo se oko smanjenja zaposlenih u javnom sektoru i za sada to iznosi oko 14.000 grubo, a može biti nešto više ili nešto manje. Moguće je da to bude aktuelno u prvom kvartalu sledeće godine", objasnila je Dragutinovićeva.

Ona je kazala da će biti isplaćene otpremne za one koji budu otpušteni, istakavši da će se voditi računa i o svim uštedama koje otpuštanja nose.

Ako to ne bude dovoljno odustaće se od nekih programa koji su bili najavljeni, ali se neće odustati od Koridora 10, već će neki manji projekti biti odloženi, ako bude neophodno.

Dragutinovićeva je kazala da će, i pored isplata otpremnina za 14.000 ljudi, država njihovim otpuštanjem biti na dobitku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država otpušta 14.000 činovnika

Izvor: B92, 13.Sep.2009

Beograd -- Ministarka finansija, Diana Dragutinović kaže za B92 da je sa MMF-om dogovoreno da u državnoj administraciji bude otpušeno 14 hiljada ljudi...Prema njenim rečima, sva ministarstva do petka treba da predaju planove ušteda za sledeću godinu. Ministarka finansija Diana Dragutnović te...

Nastavak na B92...

Država otpušta 14.000 službenika

Izvor: Danas, 13.Sep.2009

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je juče da će sva ministarstva morati do petka, 18. septembra, da dostave jasne planove ušteda za sledeću godinu. Te planove treba uobličiti u budžet za sledeću godinu, koji mora da bude završen do 20. oktobra, pre dolaska misije MMF-a, rekla...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.