Dragi apeluje: Morate u akciju odmah

Izvor: B92, 04.Feb.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragi apeluje: Morate u akciju odmah

Frankfurt -- Predsednik ECB-a Mario Dragi upozorio je na ekonomske opasnosti koje prete ako se ne preduzmu brze akcije za rešavanje problema niske inflacije.

Dragi je, u govoru u Frankfurtu, rekao da su rizici od zakasnelog delovanja znatno veći od rizika preuranjenog delovanja, prenosi američka agencija AP, i podseća da godišnja inflacija u evrozoni iznosi tek 0,4 odsto, što je znatno ispod cilja ECB od nešto ispod 2,0 odsto.

Dragi je odbacio argumente koji kruže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među ekonomistima o tome da centralne banke sveta ne mogu učiniti mnogo toga u borbi protiv niske inflacije, i istovremeno je stao u odbranu ECB-ovog aktivnog korišćenja stimulativnih mera, namenjenih vraćanje inflacije u ciljane okvire.

Finansijska tržišta očekuju da će ECB na narednom sastanku proširiti aktuelne monetarne podsticaje, navodi agencija AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dragi: Ne čekati s merama protiv niske inflacije

Izvor: Blic, 04.Feb.2016

Predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi upozorio je danas na ekonomske opasnosti do kojih može doći ako se ne preduzmu nikakve mere protiv preniske inflacije..."Rizik od previše kasnog delovanja je veći od rizika preranog delovanja", rekao je Dragi u Frankfurtu...Inflacija u evrozoni na godišnjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.