Dragi: Ekonomska aktivnost u evrozoni i dalje slaba

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragi: Ekonomska aktivnost u evrozoni i dalje slaba

FRANKFURT, 8. novembra 2012. (Beta-AP) - Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio je u četvrtak da je ekonomska aktivnost 17 članica evrozone i dalje slaba, uprkos "vidljivom napretku" u jačanju poverenja u evropska finansijska tržišta.

FRANKFURT, 8. novembra 2012. (Beta-AP) - Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio je u četvrtak da je ekonomska aktivnost 17 članica evrozone i dalje slaba, uprkos "vidljivom napretku" u jačanju poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u evropska finansijska tržišta.Dragi je istakao da je ECB, koja je u četvrtak ključnu kamatnu stopu ostavila na rekordno niskih 0,75 odsto, uradila dovoljno da izvuče evrozonu iz finansijske krize odlukom da otkupi obveznice zemalja s prevelikim troškovima pozajmljivanja, kao što su Španija i Italija.On je pozvao vlade da urade više u sredjivanju svojih finansija, smanjenju birokratije i propisa koja sprečavaju snažniji rast.Privreda evrozone i dalje pokazuje znake slabosti. Bruto društveni proizvod se u zemljama evrozone smanjio za 0,3 odsto u drugom tromesečju, a Evropska komisija procenjuje da će se na godišnjem nivou smanjiti za 0,4 odsto, dok bi rast cele sledeće godine mogao biti isuviše malih 0,1 odsto.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekonomska aktivnost u evrozoni i dalje slaba

Izvor: Akter, 08.Nov.2012

Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio je da je ekonomska aktivnost članica evrozone i dalje slaba, uprkos "vidljivom napretku" u jačanju poverenja u evropska finansijska tržišta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.