Izvor: Blic, 27.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvoljena zamena bezvrednih akcija

Vlada Srbije usvojila je danas izmene uredbi o prijavljivanju građana za besplatne akcije, kojima se omogućuje da se bezvredne akcije zamene akcijama šest javnih preduzeća.



"Građani koji su stekli besplatne akcije u privatizaciji, a koje su postale bezvredne, moći će da se odreknu tih akcija u korist države u zamenu za akcije najvrednijih srpskih preduzeća", rekao je na konferenciji za novinare ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Uslov je da vlasnik akcija kojih se odriče nije njima ni na koji način raspolagao, odnosno ostvario pravo na dividendu ili deo stečajne ili likvidacione mase.

Ostvarivanje prava na besplatne akcije omogućeno je novim uredbama i građanima lišenim poslovne sposobnosti, koji zbog toga nisu u biračkim spiskovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.