Došli Kinezi u Gorenje, seli se proizvodnja iz Slovenije u Valjevo

Izvor: B92, 12.Sep.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došli Kinezi u Gorenje, seli se proizvodnja iz Slovenije u Valjevo

Kompanija "Gorenje" će od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliti iz Velenja u Sloveniji - u Valjevo.

"Sa kompanijom Hisense Group kao većinskim vlasnikom očekuje se proširenje proizvodnih kapaciteta, do milion dodatno proizvedenih frižidera, što otvara prostor i za upošljavanje 200 do 300 novih radnika", navodi portal eKapija pozivajući se na sagovornika iz "Gorenja".

Kako navode, sa kineskim Hisensom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se očekuje i pristup novim tržištima i novim distribucionim kanalima, kao i podsticaj razvoju novog proizvodnog portfolija.

Prema ranijim informacijama iz medija, prodaja slovenačkog "Gorenja" Kinezima ne bi trebalo da zabrinjava oko 3.000 zaposlenih u Srbiji.

Kako su za Blic Biznis ranije rekli u sedištu "Gorenja" u Sloveniji, zaposlene u njihovim fabrikama u Srbiji očekuju promene nabolje, proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Kako navodi list, čelnici "Gorenja" su tražili od nadležnih u Srbiji informacije o potrebnim dozvolama za dogradnju fabrike u Valjevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova radna mesta za srpske radnike: Gorenje seli proizvodnju iz Slovenije u Valjevo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2018

Selidba bi trebalo da se dogodi 1. januara sledeće godine..Prema navodima medija, kompanija "Gorenje" će od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliti iz Velenja u Sloveniji - u Valjevo...Pročitajte i:..- Sa kompanijom Hisense Group kao većinskim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Gorenje" proizvodnju frižidera seli iz Slovenije u Valjevo

Izvor: RTS, 12.Sep.2018

. Kompanija "Gorenje" 1. januara proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera seli iz Velenja u Sloveniji – u Valjevo.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.