Doprinose bez zarada uplatilo 74.000 poslodavaca

Izvor: Studio B, 19.Jul.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doprinose bez zarada uplatilo 74.000 poslodavaca

U Srbiji je za prve dve nedelje primene novog načina kontrole uplate poreza na zarade i doprinosa socijalnog osiguranja 39.774 poslodavaca uplatilo i zarade i poreze u ukupnom iznosu od 45 milijardi dinara.

"Nešto više od 74.000 poslodavca je uplatilo samo doprinose, bez zarada u vrednosti od 6,1 milijardu dinara, a samo zarade, bez poreza i doprinosa uplatilo je nešto više od 21.000 poslodavaca u vrednosti od 1,5 milijardi dinara", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pomoćnik direktora PU Dejan Vidojević.

Prema njegovim rečima, PU će podsetiti na obaveze svakog poslodavca koji nije uplatio poreze i doprinose, da bi kontrolu počela do 10. avgusta, a krajem idućeg meseca će početi i prinudna naplata.

Dodao je da će PU početi i kontrolu poslodavaca koji zaposlenima nisu isplatili zarade.

Vidojević očekuje da će se na kraju jula pokazati da 60.000 poslodavaca od ukupno 350.000 ne plaća doprinose za svoje zaposlene, slično kao i prošle godine.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.