Donacija Toze Marković Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija "Toze Marković" Kikindi

Donacijom u građevinskom materijalu, crepu i pločicama u vrednosti od preko dva miliona dinara, kikindska fabrika "Toza Marković", kao društveno odgovorna kompanija, pomaže sanaciju gradskih objekata i ustanova, odnosno najugroženijih domaćinstava.

Kako je prilikom potpisivanja Ugovora o donaciji naglašeno, u kikindskoj fabrici očekuju pozitivan ishod pregovora između JP "Srbijagas" i banaka poverilaca, što bi fabriku "Toza Marković" rasteretilo prevelikog bremena nasleđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dugovanja.

Duže od vek i po, fabrika "Toza Marković" važan je segment privrednog, ali i drugih oblasti života Kikinde. U saradnji sa lokalnom samoupravom, kikindska kompanija uspostavlja novu tradiciju, pa već drugu godinu pomaže realizaciju infrastrukturnih projekata. Donacijom u vrednosti od preko dva miliona dinara zaposleni u kompaniji žele da pokažu socijalnu i društvenu odgovornost prema gradu i svojim sugrađanima.

"Fabrika "Toza Marković" donira gradu 2,5 hiljade kvadrata pločica i 15 hiljada komada crepa u želji da učestvujemo u rekonstrukciji objekata koji su u toku, kao i u okviru socijalnog programa, tamo gde je pomoć najpotrebnija", kaže Vladimir Ilić, direktor "Toza Marković" d.o.o. Kikinda.

Zahvaljujući se na donaciji, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov podsetio je na značaj te fabrike za grad, kao i na činjenicu da se poslednjih godina rešavaju problemi koji su posledica loše privatizacije i ulaska u stečaj.

"Dalja sudbina i razvoj fabrike "Toza Marković" zavisiće od samog tržišta i svega onoga što će se dešavati u budućnosti. U svakom slučaju, ono što je do sada urađeno je veliki iskorak, veliki pomak", kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Za 615 radnika fabrike "Toza Marković", kao i kikindsku privredu uopšte, važan je konačan ishod pregovora između JP "Srbijagas" i poverilaca, banaka, koje potražuju oko 24 miliona evra. Ukoliko pregovori urode plodom, "Srbijagas" postaje većinski vlasnik sa udelom od preko 80 procenata. Nakon toga usledio bi novi, unapred pripremljeni plan reorganizacije.

"Upravo se završavaju pregovori između JP"Sbijagas" i banaka. Očekujemo da od ove jeseni fabrika bude bez obaveza prema bankama, a to je ono što je za fabriku bilo apsolutno poslovno rizično i praktično nerešiv problem", kaže Vladimir Ilić, direktor "Toza Marković" d.o.o. Kikinda.

U kompaniji "Toza Marković" ističu da plasman proizvoda na zahtevnom tržištu pokazuje opravdanost dosadašnjih investicija. To se odnosi na nove proizvodne linije crepa većeg formata, kao i na Tozin brend u proizvodnji pločica. Primera radi, na rumunskom tržištu, na kojem kikindska fabrika plasira trećinu svoje proizvodnje crepa, ove godine zabeležen je rast prodaje od čak 10 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.