Izvor: Blic, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći 'punto' u junu na tržištu

Domaći 'punto' u junu na tržištu

Prvi kontingent karoserijske opreme i alata iz italijanskog 'Fijata' za sklapanje novog modela 'zastava 10' u Kragujevac stigao je prekjuče popodne, potvrdio je juče 'Blicu' Zoran Mihajlović, predsednik Sindikata u 'Zastava automobilima'.

Mihajlović je kazao da ostatak opreme posle carinske procedure treba da pristigne u četvrtak, kada će početi instaliranje u pogonu karoserija. Po njegovim rečima, očekuje se da sutra u Kragujevac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dođe i Predraga Bubalo, ministar za privredu, koji potpisom treba da overi garanciju Vlade kako bi 'Zastava' podigla kredit za opremu koja Italijanima mora biti isplaćena do kraja aprila.

- Reč je o pozajmici od šest miliona evra - kaže Mihajlović i navodi da je u opremu koja sukcesivno pristiže iz Italije fabrika automobila iz sopstvenih izvora do sada uložila pet miliona evra.

Kako kaže naš sagovornik, do polovine marta će u fabriku stići 70 šlepera sa opremom, a sklapanje domaćeg 'punta' počinje u maju. Već u junu, prvi 'punto' naći će se u prodaji na domaćem tržištu, a ubrzo potom i na tržištima Hrvatske, BiH, Rumunije, Bugarske, Makedonije i drugih zemalja u okruženju. Do kraja godine biće proizvedeno oko 5.000 vozila tog modela, a sledeće dvostruko više.

A. L.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.