Dolče i Gabana kažnjeni zbog utaje

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolče i Gabana kažnjeni zbog utaje

Milano -- Italijanski sud naložio je modnoj kući Dolče i Gabana da plati kaznu od 343 mil. €, plus kamatu, jer nije prijavila prihod od nekoliko miliona evra

Medjunarodni modni gigant planira da uloži žalbu na tu odluku, zbog čega će plaćanje kazne biti suspendovano, prenosi Frans pres.

Modna kuća Dolče i Gabana je, prema rečima italijanske ADN Kronos agencije, prekršila zakon, imajući u vidu jedan jedini cilj, a to je sticanje finansijske koristi.

Domeniko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dolče i Stefano Gabana optuženi su da su 2004. i 2005. godine kontrolu nad svojim brendovima prebacili na fiktivnu kompaniju u Luksemburgu, čime su izbegli plaćanje poreza u Italiji u iznosu od 420 miliona erva.

Tužioci navode da je osnivanje njihove kompanije Gado u Luksemburgu pokušaj prevare države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.