Dolar na nizbrdici: Najslabiji za poslednjih godinu dana

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 11:40

Dolar na nizbrdici: Najslabiji za poslednjih godinu dana

Na valutnim tržištima vrednost dolara je prema korpi valuta pala četvrti dan zaredom.

Tako je kurs "zelembaća" zaronio na najniži nivo za gotovo godinu dana.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svetskih valuta, kreće se oko 100,78 poena, dok je juče u ovo doba iznosio 101.47 bodova.

Pritom je kurs dolara prema japanskoj valuti skliznuo s jučerašnjih 133.20 na 132.45 jena.

Američka valuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslabila je i u odnosu na evropsku, pa je cena eura dostigla 1.1070 dolara, najviši nivo za godinu dana, dok je juče u ovo doba iznosio 1.0985 dolara.

Jačanje evra posledica je očekivanja da će Evropska centralna banka (ECB) na idućoj sednici povećati ključne kamate za daljnjih 0,50 procentnih poena, čime bi se smanjila razlika u kamatama između SAD i Evrozone.

Cene su nafte, međutim, nadoknadile deo jučerašnjih gubitaka. Cena barela na londonskom tržištu ojačala je jutros 0,35 posto, na 86.40 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupeo 0,46 posto, na 82.55 dolara, prenosi Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dolar na najnižem nivou u posljednjih godinu dana

Izvor: Capital.ba, 14.Apr.2023

NJUJORK – Vrijednost dolara na valutnim tržištima pala je četvrti dan zaredom i zaronila na najniži nivo u gotovo godinu dana. Foto: Pixabay Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, kreće se oko 100.78 bodova, dok je juče iznosio...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.