Doktorirao u Iliunoisu, postao prvi centralni bankar Kine

Izvor: B92, 19.Mar.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorirao u Iliunoisu, postao prvi centralni bankar Kine

Peking -- Kineski parlament imenovao je Ji Ganga, ekonomistu koji je obrazovanje stekao u SAD, za novog guvernera Narodne banke Kine.

On će na toj funkciji zameniti dosadašnjeg guvernera DŽou Sjaočuana, u trenutku kada vladajuća Komunistička partija nastoji da umanji finansijske rizike i opasnost od rastućeg duga, prenosi agencija AP.

Ji (60) je doktorirao na Univerzitetu u Ilinoisu i predavao je na Univerzitetu u Indijani.

Dosadašnji guverner, koji je 15 godina proveo na toj funkciji, upozorio je u oktobru da rastući dug može imati "ozbiljnog efekta" po kinesku ekonomiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Yi Gang novi guverner Narodne banke Kine

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Mar.2018

PEKING - Kineski parlament imenovao je danas Yi Ganga, ekonomista koji je obrazovanje stekao u SAD-u, za novog guvernera Narodne banke Kine...On će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg guvernera Zhou Xiaochuana, u trenutku kada vladajuća Komunistička partija nastoji umanjiti financijske rizike...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.