Doktor Propast: SAD oklevaju, Kina postaje broj 1

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2017, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doktor Propast": SAD oklevaju, Kina postaje broj 1

Ugledni ekonomista Nurijel Rubini rekao je u Davosu da Kina jasno zna kojim putem ide – da bude broj jedan.

Prema njegovim rečima, Kina već jača svoj slobodan trgovinski sporazum sa liderima iz celog Pacifika.

- Ako SAD odustanu od ekonomskih i trgovinskih odnosa sa zemljama Azije i Pacifika, Kina ima alternativu, i to ne samo za taj region, već i za Latinsku Ameriku - rekao je nobelovac koji je zbog svojih crnih prognoza, od kojih su se neke poput onih za SEKA >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokazale kao tačne, postao poznat kao "Doktor Propast".

- Globalizacija je bila motor za ekonomski razvoj Kine, pomogla je zemlji da postane gigant kako u proizvodnji, tako i u trgovni. Kada je međunarodna trgovina procvetala, hiljade, pa i milioni Kineza pridružili su se srednjoj klasi - priča Rubini.

On se osvrnuo i na izjavu kineskog predsednika Si Đinpinga da u trgovinskom ratu niko ne može biti pobednik.

- To bi zaista bio rat u kome bi svi izgubili - rekao je Rubini.

On je takođe rekao da, za razliku od Amerikanaca i Evropljana, "Kinezi imaju viziju kako vide sebe i svoju ulogu u budućnosti".

- Ako SAD beži od globalizacije, daće Kini priliku da postane šampion slobodne trgovine - rekao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Doktor Propast": Ako se SAD sklanja i beži, ima ko će da bude šampion

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2017, 01:24

Ugledni ekonomista Nurijel Rubini rekao je u Davosu da Kina jasno zna kojim putem ide – da bude broj jedan...Prema njegovim rečima, Kina već jača svoj slobodan trgovinski sporazum sa liderima iz celog Pacifika...- Ako SAD odustanu od ekonomskih i trgovinskih odnosa sa zemljama Azije i Pacifika,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.