Dogovoreno spajanje dva džina: Nastaje najveća kladioničarska kompanija

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno spajanje dva džina: Nastaje najveća kladioničarska kompanija

London -- Flater entertejnment, u čijem su vlasništvu Padi pauer i Betfer, dogovorio je spajanje sa svojim konukurentom iz Kanade Stars grupom.

Tim sporazumom stvara se najveća firma za onlajn klađenje na svetu, saopštio je Flater danas.

Ukupni godišnji prihodi obe firme iznose 4,6 milijardi dolara, dok je berzanska vrednost novonastale kompanije procenjena na 11,37 milijardi dolara.

Deoničari Flatera imaće u posedu 54,6 odsto novonastale kompanije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Očekuje se da će taj dogovor biti kompletiran u drugom ili trećem kvartalu naredne godine.

Geri Makgen, predsednik Flatera, zadržaće tu poziciju u firmi nastaloj spajanjem, čije će sedište biti u Dablinu i listiraće se na Londonskoj berzi.

Makgen je rekao kako će ona postati „globalni lider u brzorastućoj industriji onlajn klađenja na sportske događaje“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.