Dogodine smanjenje troškova u javnim preduzećima

Izvor: Beta, 09.Dec.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine smanjenje troškova u javnim preduzećima

BEOGRAD, 9. decembra 2014. (Beta) - Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je u ponedeljak da su na osnovu planova rada za 2015. godinu u 26 javnih preduzeća predvidjene uštede od 31 milijarde dinara.

Sertić je na sastanku s predstavnicima javnih preduzeća, u Klubu poslanika u Beogradu, rekao da će smanjenje troškova biti i veće, jer još nisu završeni razgovori sa svim javnim preduzećima.

Javna preduzeća su pre desetak dana dobila od Ministarstva privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << plan uštede za narednu godinu u 19 tačaka, a Sertić je rekao da će konačna cifra o uštedama javnih preduzeća za 2015. biti poznata do kraja januara naredne godine.

Sertić je rekao da su 2013. godine javna preduzeća imala minus od 51 milijarde dinara, a da će ove godine negativan saldo biti još veći.

Prema njegovim rečima, zloupotrebe u pojedinim preduzećima su bile tolike, da su neke firme ličile na "zabavišta".

Sertić je predstavnicima javnih preduzeća poručio da više neće biti "cenkanja" s Ministarstvom privrede, već da će se kontrolisati svaka stavka i biti pojačane kontrole poslovanja.

"Nijedno javno preduzeće nije dobrovoljačko udruženje, niti sportski klub, već ima zadatak od države da se nečim bavi", istakao je ministar privrede.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

KATASTROFA Ogromne mahinacije u javnim preduzećima, neke firme liče na zabavišta!

Izvor: Blic, 09.Dec.2014

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da su na osnovu planova rada za 2015. godinu u 26 javnih preduzeća predviđene uštede od 31 milijarde dinara...Sertić je na sastanku sa predstavnicima javnih preduzeća, u Klubu poslanika u Beogradu, kazao da će smanjenje troškova biti i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.