Dodeljene stipendije talentovanim učenicima i studentima

Izvor: Studio B, 16.Jun.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene stipendije talentovanim učenicima i studentima

Talentovanim učenicima i studentima koji su smešteni u ustanove socijalne zaštite, ili su iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć, danas su uručene stipendije za period od juna do decembra ove godine.

Stipendije od oko 10.000 dinara koje dodeljuje Udruženje osiguravača Srbije dobilo je desetoro mladih - troje iz ustanova socijalne zaštite i sedmoro iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć.

"Dodela stipendija talentovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << učenicima i studentima iz porodica koje primaju novčanu socijalnu pomoć i bez roditeljskog staranja koji su u našim domovima je prilika da pokažemo koliko nam je stalo do njih", rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin dodajući da stipendisti nisu odabrani slučajno, već da su to zaslužili svojim radom i učenjem.

Navodeći da je to dobra prilika da društvo pokaže koliko ceni njihov rad, Vulin je ocenio da život prema toj deci nije bio fer i dobar i da zato društvo mora da bude tu da pomogne i nađe način da im bude bar malo lakše u životu.

Ministar je podsetio da stipendije nisu izdvojene iz budžetskih sredstava, već da ih je dodelilo Udružeje osiguravača Srbije.

"Ovo je deo njihovog profita. Nadam se da će se i ostali biznisi u ovoj zemlji ponašati na pođednako socijalno odgovora način i da će pomoći ovoj deci", rekao je Vulin dodajući da se svako ulaganje u tu decu isplati.

Podsećajući da ministarstvo rada ima ogroman budžet, više od 150 milijardi dinara, što je trećina ukupnog srpskog budžeta, on je istakao da se od toga 97 odsto odvaja isključivo na prava.

Prema njegovim rečima, 97 odsto tog budžeta odlazi na dečje dodatke, novčanu socijalnu pomoć, porodiljske nadoknade...

"Ovo je način da ta sredstva uvećamo bez da opterećujemo bilo koga", zaključio je Vulin zahvalivši se Udruženju osiguravača Srbije na pomoći, ali i porodicama i vaspitačima bez čije pomoći deca ne bi bila tako uspešna.

Radmila Jašarović za Udruženje rekla je da su da su osiguravači uvek bili društveno odgovorni te da im je zadovoljstvo da svaku takvu akciju podrže.

"Uvek je najveće zadovoljstvo kada pomoć ide za decu jer deca su najvažnija i neko ukoga svi najviše želimo da ulažemo", poručila je Jašarović dodajući da će govori o stipendijama biti potpisani sa ukupno 40 dece u različitim kategorijama.

Član komisije Zoran Milačić podsetio je da je ministarstvo raspisalo konkurs u dogovoru sa Udruženjem osiguravača Srbije za stipendije od juna do decembra ove godine.

"Stipendije su oko 10.000 dinara po stipendisti, a korisnici stipendija su deca i mladi iz sistema socijalne zaštite ili oni koji su na evidenciji centara za socijalni rad ili se nalaze u ustanovama za smeštaj ili su u hraniteljskim porodicama", rekao je Milačić.

Jedna od dobitnica stipendije je i Danijela Paunović (17) koja se zahvalila na dobijenoj stipendiji dodajući da će joj ona mnogo značiti.

"Svima znači što znamo da nas neko podržava i da je uz nas, da nismo sami", rekla je Paunović.

Dodeljene stipendije talentovanim učenicima i studentima

Talentovanim učenicima i studentima koji su smešteni u ustanove socijalne zaštite, ili su iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć danas su uručene stipendije za period od juna do decembra ove godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.