Dodeljene nagrade najboljim učeničkim kompanijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade najboljim učeničkim kompanijama

U Novom Sadu danas je održano nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, a prvu nagradu osvojila je kompanija „Bio Ally" iz Medicinske škole iz Kruševca koju im je uručila pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Ova grupa učenika koja se bavi proizvodnjom organskog praška sa surutkom, čijim se rastvaranjem dobija napitak protiv mamurluka, predstavljaće Srbiju, u okviru svoje kompanije, na evropskom takmičenju, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privrede.

Drugo mesto na takmičenju u Novom Sadu osvojila je kompanija „Bio Care" iz medicinske škole „Sestre Ninković" iz Kragujevca, koja se bavi proizvodnjom preparata i namirnica od kombinacije maslačka i šargarepe.

Treće mesto je osvojila učenička kompanija "Dolce Rosa" iz medicinske škole „Draginja Nikšić" iz Sremske Mitrovice, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata za lice i telo zasnovanih na derivatima ruže.

Evropsko finale će biti održano u julu u Francuskoj, gde će srpski đaci odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 40 zemalja.

Ministarstvo je prepoznalo značaj programa učeničkih kompanija za razvoj preduzetničkog obrazovanja i promociju preduzetništva, rekla je Obradović Jovanović.

„Zato ćemo i u narednom periodu nastaviti da podržavamo učeničke kompanije. Cilj je da do 2020. godine ovaj program bude dostupan u svakoj srednjoj školi u Srbiji", rekla je pomoćnica ministra privrede.

Na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, svoje proizvode i usluge predstavilo je 20 srednjoškolskih timova iz Arilja, Bača, Beograda, Boljevca, Kragujevca, Kruševca, Lazarevca, Leskovca, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Požege, Sremske Mitrovice, Svilajnca, Šapca i Vršca.

Takmičenje sprovodi organizacija „Dostignuća mladih u Srbiji" uz podršku Ministarstva privrede i u saradnji sa drugim partnerima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.