Dobrinci dobili vrtić, uskoro će i Putinci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrinci dobili vrtić, uskoro će i Putinci

Na inicijativu meštana Dobrinaca u tom selu rumske Opštine pre dve godine otvoreno je odeljenje Predškolske ustanove "Poletarac" u koju ide ukupno 40 dece uzrasta od dve do šest godina. U Dobrincima su se zbog povećanog broja dece stekli normativni uslovi tako da je lokalna samouprava otvaranjem tog odeljenja na još jedan način pokazala odgovoran pristup prema svojim građanima. U sledećoj godini planira se otvaranje odeljenja u Putincima u koje će ići i deca iz obližnjih sela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Meštani sela Dobrinci su pre dve godine uputili molbu lokalnoj samoupravi da njihovo selo dobije vrtić za decu od dve do pet godina pošto je grupu za predškolsko imala. Roditeljima je lokalna samouprava izašla u susret.

Prema rečima vaspitačice koja vodi grupu od 25 dece uzrasta od dve do pet godina, otvaranje odeljenja u Dobrincima je najviše olakšalo deci jer ne moraju da prelaze dnevno kilometre do vrtića, a i da ustaju ranije nego što bi trebali.

Lokalna samouprava je pokazala još jedan viši novo odgovornosti prema svojim građanima kada je na inicijativu Dobrinčana otvorila grupu Predškolske ustanove "Poletarac" i u njihovom selu.

Dok su ostali mališani spavali, vaspitačica je sa jednom od devojčica koja ima četiri godine šetala po parku vrtića kako ne bi ostalima smetali. Najveću korist svakako imaju deca jer je vrtić na samo koji minut od njihovih kuća. Kako najavljuju nadležni iz Opštine Ruma, sledeće godine ovu pogodnost vrtića u svom selu imaće i deca iz Putinaca, ali i iz okolnih sela koja će tu biti upisana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.