Dobre vesti za poljoprivrednike: Ako ste posadili ovo voće, imate šansu da dobro zaradite

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobre vesti za poljoprivrednike: Ako ste posadili ovo voće, imate šansu da dobro zaradite

Prilika za zaradu!

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će saradnja sa Turskom u oblasti poljoprivrede omogućiti da se srpski proizvodi plasiraju na udaljena istočna tržišta.

On je na panelu na kojem je prisustvovalo skoro 300 privrednika iz Srbije i Turske rekao da će se saradnjom sa Turskom otvoriti nova tržišta na istoku te omogućiti da se određeni specifični proizvodi poput malina, izvoze i na tu stranu planete, a ne samo kao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << do sada, kako je rekao, uglavnom ka EU.

"Imamo dobar sporazum o trgovini sa EU, sa Rusijom, a radimo sa Kinom mnogo toga. Imamo dobar sporazum sa Turskom, ali je sazrelo vreme da neke stvari inoviramo. Prošlo je sedam, osam godina od primene ovog sporazuma (SSP) i videli smo koje su nam prednosti, a gde imamo poteškoća", rekao je Nedimović.

On je dodao da što se tiče logističke prednosti koju Srbija dobija od Turske, "to su upravo vrata na istok".

On je istakao da Srbija mora investicije prilagoditi vremenu i tehnologijama.

"Tako da naše subvencije dajemo spram toga kakvu tehnologiju je neko spreman da donese ovde",poručio je privrednicima na panelu ministar Nedimović.

Nedimović je rekao da su zahvaljujući predsedniku Turske i predsedniku Srbije, stvoreni uslovi da do ovog skupa u Beogradu dođe , te kako je istakao, šanse za saradnju dve zemlje i dva resorna ministarstva se moraju iskoristiti.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.