Dobra vest za Srbiju, ali samo prvi korak

Izvor: B92, 19.Jan.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobra vest za Srbiju, ali samo prvi korak"

Beč -- Direktor Uprave za javni dug Ministarstva finansija Branko Drčelić izjavio je da je povećanje kreditnog rejtinga dobra vest za Srbiju.

Drčelić je na Juromani konferenciji u Beču kazao da je odluka rejting agencije S&P da poveća kreditni rejting Srbije sa negativnog na stabilni dobra cest za Srbiju.

On je međutim istakao da je to samo prvi korak i da će prioritet biti razvijanje dinarskog tržišta.

Drčelić je podsetio da je Srbija oborila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budžetski deficit ispod 3 odsto i da su slične projekcije i za ovu godinu.

"Vlada radi sve da popravi ambijent za investitore, ali i na razvoju lokalnog tržišta", kazao je Drčelić na jednom od panela na Juromani konferenciji.

Njegovi sagovornici na panelu su ocenili da je situacija što se tiče svetske ekonomije teška i da će 2016. godina biti godina povratka osnovama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.