Dobit Pošte Srbije dve milijarde dinara

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Pošte Srbije dve milijarde dinara

Pošta Srbije je prošle godine imala prihod od 22,85 milijardi dinara i neto dobit od 2,04 milijarde dinara, saopštilo je danas to javno preduzeće.

"Poslovni prihodi bili su 21,1 milijardu dinara, što je za 5,2 odsto više od plana i za 7,9 odsto više nego u prethodnoj godini", navedeno je u finansijskom izveštaju Pošte Srbije koji je danas usvojio Upravni odbor kompanije.

Ocenjeno je da "Pošta uspešno ide ka održivom poslovanju uprkos prenosu vlasničkog udela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Telekoma državi, ekonomske krize i liberalizovanog tržišta".

Najavažniji poslovi Pošta Srbije u ovoj godini, kako je najavio vršilac dužnosti direktora Goran Ćirić, biće nastavak restrukturiranja i korporativizacija preduzeća, kao i povećanje efikasnosti i razvoj usluga.

Predstoji i dalja tehnološka modernizacija sistema, pre svega automatizacija prerade pošiljaka, što će, kako je istaknuto u saopštenju, obezbediti još kvalitetnije poštanske usluge i servise za korisnike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.