Dobio otkaz pa mu kompanija greškom isplatila 367 puta veću platu – nije se dobro završilo

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 10:10

Dobio otkaz pa mu kompanija greškom isplatila 367 puta veću platu – nije se dobro završilo

Radnik mađarske kompanije je greškom primio platu od 92.549 evra umesto forinti pa je dobio 367 puta više novca nego što mu je pripadalo.

Muškarac kojem je kompanija dala otkaz pre isteka probnog roka, dao je kompaniji austrijski bankarski račun za isplatu preostale plate.

Kompanija je na taj račun prebacila 92.549 evra umesto 92.549 mađarskih forinti koje mu je dugovala, a koje vrede 238 evra.

Ubrzo nakon toga firma je otkrila grešku i zamolila čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vrati višak.

On je to odbio da učini, opravdavajući se na razne načine. Između ostalog, rekao im je da nema pristup austrijskom bankarskom računu.

Istovremeno je podigao oko 15.000 evra na bankomatu u gradu Kaposváru na jugozapadu Mađarske.

Budući da je bivši radnik uporno odbijao da kompaniji vrati višak, tužilaštvo u Kaposváru podiglo je optužnicu protiv njega.

Optužen je za nezakonito prisvajanje sredstava, saopštilo je tužilaštvo u sredu.

Austrijske vlasti su uspele da vrate većinu novca oštećenoj kompaniji.

Tužilaštvo u Kaposváru traži izricanje novčane kazne i zahteva nadoknadu preostale štete kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobio otkaz pa mu greškom dali 367 puta veću optremninu: Umesto u domaćoj valuti radnika isplatili u evrima, on odbija da vrati

Izvor: Blic, 03.Avg.2023

Radnik mađarske kompanije kojem je kompanija dala otkaz pre isteka probnog roka, dao je kompaniji austrijski bankarski račun za isplatu preostale plate. Kompanija je na taj račun prebacila 92.549 evra umesto 92.549 mađarskih forinti koje mu je dugovala, a koje vrede 238 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.