Izvor: B92, 15.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobar momenat za ulaganje u SCG"

Vašington -- Ambasador SAD u SCG Majkl Polt ohrabrio je investitore da ulažu u Srbiji i Crnoj Gori.

Polt je izjavio da je sada vrlo dobar momenat za ulagenje, imajući u vidu makroekonomsku i relativnu političku stabilnost i nisku cenu investicija. Obraćajući se, preko video snimka, učesnicima dvodnevne konferencije o unapređenju poslovnih odnosa i ulaganjima, koju organizuje Poslovni savet SAD i SCG u Vašingtonu, Polt je rekao da rizici za investitore i dalje postoje jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još nisu otklonjene sve posledice ratova i izolacije.

"Međutim, region se oporavlja i realizuju se neophodne društvene i ekonomske reforme. Privatizacioni proces napreduje i poslovni ambijent se konstantno unapređuje, na šta ukazuju i poslednje analize Svetske banke", podsetio je Polt.

Ivan Vujačić, ambasador SCG u SAD, rekao je da se ekonomski odnosi SCG i SAD konstantno poboljšavaju i da je formalnom normalizacijom trgovinskih odnosa, iako u korist SAD, u protekloj godini, razmena uvećana čak osam puta.

Milan Parivodić, ministar Srbije za ekonomske odnose sa inostranstvom, rekao je da su u državnoj delegaciji Srbije gerneralni direktori i vlasnici velikih kompanija i da je poruka potencijalnim investitorima najbolje sadržana u oceni Svetske banke da se investcioni i ekonomski ambijen u Srbiji menja najprogresivnije u poređenju 155 drugih država sveta.

Milutin Simović, ministar Crne Gore za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, rekao kazao je da su uslovi makroekonomske stabilnosti i drugih zakonskih pretpostavki zasnovanih na principima vladavine prava i tržišnih principa učinile Crnu Goru atraktivnim investicionim ambijentom.

Džon Sejlor, predsednik Poslovnog saveta SAD-SCG, izjavio je da je konferencija simoboličan početak intenzivnog poslovnog dijaloga privrednika i institicja SAD i SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.